7 feiten die je niet wist over seks

Inhoud

Hoe seksuele relaties ons en onze gezondheid beïnvloeden

1. Het maakt niet uit, elke dag of eens per week

Wetenschappers hebben ontdekt dat emotionele intimiteit en de gelukshormonen die tijdens seks worden geproduceerd 2 tot 4 dagen aanhouden. Ons een goed humeur en emotionele achtergrond bezorgen. Dat wil zeggen, het is niet nodig om elke dag seks te hebben – zelfs als je het één keer per week doet, zal je intimiteit met je partner hierdoor niet verminderen..

2. De linkerkant van een vrouw is het meest sensueel

Volgens het onderzoek van Steve en Vera Bodansky, artsen en auteurs van de geïllustreerde gids voor massale orgasmes, is er een specifiek gebied in de clitoris van een vrouw dat het meest gevoelig is. In hun gids voor plezier schrijven ze dat dit mysterieuze deel van het lichaam dat het hoogste plezier brengt, het vierkant linksboven van de clitoris is. Hiermee kun je een ongekende explosie van gevoelens ervaren..

3. Seksuele verlangens bij vrouwen hangen samen met haar cyclus

De natuur heeft bepaald dat een vrouw het grootste seksuele verlangen ervaart op de dagen van de eisprong. Het is allemaal de schuld van hormonen en een toename van de testosteronniveaus tijdens deze periode, die een sterke intieme aantrekkingskracht op een partner veroorzaken. Het werk van dit seksuele mechanisme is natuurlijk niet toevallig: op deze manier doet de natuur er alles aan om ervoor te zorgen dat een vrouw zwanger wordt..

4,10 minuten is genoeg

Volgens Amerikaanse studies is de ideale duur van geslachtsgemeenschap slechts 10 minuten. Wetenschappers geloven dat als je de limiet overschrijdt, intimiteit waarschijnlijk een van de partners zal vervelen. Bovendien bepaalden ze andere tijdparameters: 2 minuten is te weinig voor seks, 3-7 minuten is heel acceptabel om gepassioneerde seks te behouden, 12 minuten of meer is te lang. Als je het erotische plezier op de lakens wilt verlengen, kun je de tantrische seksrituelen proberen..

5. Direct na de seks in slaap vallen is absoluut natuurlijk.

Een “cocktail” van endorfine en andere stoffen die tijdens het orgasme in de bloedbaan terechtkomen, veroorzaakt slaperigheid, die de meeste mannen direct na de geslachtsgemeenschap voelen. Echter, zoals sommige vrouwen – hoewel het percentage “slapende schoonheden” in dit geval veel lager is. Onderzoek van de Universiteit van Michigan bevestigde dat als hij of zij onmiddellijk na de seks in slaap viel – dit visueel bewijs is dat de partner “geweldig werk heeft geleverd”, de gemeenschap diep was en hij al zijn gevoelens erin stopte..

6. Vrouwen kunnen een oneindig aantal orgasmes hebben.

“Uit onderzoek blijkt dat vrouwen vaak meerdere orgasmes achter elkaar hebben. Als je de juiste techniek gebruikt en rekening houdt met de wens van de partner zelf, kun je zonder pauze doorgaan – zo vaak als je wilt ”, zegt seksuologe Alessandra Rampolla. Terwijl mannen een refractaire periode na een orgasme ervaren en tijd nodig hebben om te herstellen, hebben vrouwen de mogelijkheid om zonder uitstel meer dan eens genot te ervaren..

7. Seks heeft een verjongend effect

‘Een verliefde man ziet er jonger uit.’ “Seks heeft een anti-verouderingseffect.” “Seks hebben met een partner voorkomt ziekte.” Heb je ooit zulke uitspraken gehoord? Zoals we eerder zeiden, hormonen zijn erg krachtig. Zelfs een verbroken huwelijk kan worden gered door het hormonale evenwicht te bewaren. Experimenten door wetenschappers van het Institute of Aging hebben aangetoond: mannen en vrouwen ouder dan 50 jaar die, naast goede voeding en lichamelijke activiteit, gezonde seksuele lust hebben, er jonger uitzien dan hun leeftijdsgenoten en zich veel beter voelen.

Gerelateerde materialen

 • 9 nuttige en interessante podcasts over seks
 • Over het: 5 seksboeken die elk stel zou moeten lezen
 • Hoe 25 minuten seks te vervangen
 • Hot stuff: 10 cadeaus voor twee
 • Liefde en seks
 • Liefde
 • relaties
 • Psychologie
 • Gezondheid
 • seks

Interactieve versie van ELLE magazine

ELLE Magazine

 • Encyclopedie
 • ELLE merk
 • Tijdschriftabonnement
 • ELLE-team
 • legale informatie
 • ELLE / Reclame
 • Gebruiksvoorwaarden

Elke reproductie van sitemateriaal zonder toestemming van de uitgever is verboden..

Copyright (c) 2016-2021 Hirst Shkulev Publishing LLC

Netwerkeditie “ELLE.RU” (El.RU)

Oprichter: Limited Liability Company “Hirst Shkulev Publishing”

Hoofdredacteur: Natalia Starostina

Contactgegevens redactiekantoor voor overheidsinstanties (inclusief voor Roskomnadzor):