Armodafinil vs Modafinil – De overeenkomsten en verschillen

Modafinil en Armodafinil zijn als een Siamese tweeling. Ze werken op bijna dezelfde manier, voelen bijna hetzelfde aan en zijn ook niet te verschillend in chemische structuur structure. Maar wanneer Armodafinil vs Modafinil-gesprekken plaatsvinden, vallen nogal wat feiten op.

En vandaag willen we u een eerlijke discussie brengen over het Provigil- en Nuvigil-debat. Hopelijk helpt de volgende vergelijking je om te beslissen welke van de twee je aan je routine moet toevoegen.

Modafinil – Een overzicht

Modafinil, ook Provigil, is een bekende wakkerheidsbevorderaar die heel anders is dan amfetamine, maar medisch goedgekeurd is voor de behandeling van narcolepsie. In tegenstelling tot amfetamine drugs e.g. Adderall, modafinil lijkt slechts een paar hersengebieden te activeren in plaats van de hele hersenen entire.

De wakkerheidsbevorderende effecten en een onberispelijke veiligheidsscore maken het voor de meeste mensen een veiligere langetermijnoptie. Merk op dat het slimme medicijn werkt door de heropname van dopamine te stoppen, wat leidt tot verhogingen van het dopaminegehalte zonder de hersenen te dwingen er meer van te produceren.

Dat alleen al verlaagt het risico op afhankelijkheid.

Het feit dat het een laag risico op afhankelijkheid heeft, is waarschijnlijk de reden waarom het zo populair is bij recreatieve gebruikers die willen profiteren van de krachtige effecten.

De voordelen zijn onder meer:

 • Gevoelens van verbeterde hersenkracht
 • Verbeterd vermogen om de hele dag door te focussen
 • Betere cognitieve functies bij het aanpakken van complexe taken
 • Goed humeur, zelfs als het druk is
 • Schone energie zonder rare bijwerkingen
 • Stimulantachtige voordelen (hoewel het geen stimulerend middel is)

Natuurlijk kunnen de effecten en resultaten van het gebruik van Modafinil van persoon tot persoon verschillen. Dat komt neer op iemands lichaamschemie, onder andere genen.

Maar over het algemeen is Moda enorm populair omdat het in vergelijking met amfetamine een schonere gezondheidsverklaring heeft. Bovendien geven zelfs lokale autoriteiten er de voorkeur aan boven Adderall en andere potentieel verslavende stimulerende middelen.

Armodafinil – Een overzicht

Armodafinil is wat commercieel bekend staat als Nuvigil in de VS. Het is de jongere broer van Modafinil. De verbinding is ontwikkeld door een bedrijf genaamd Cephalon Inc en in 2007 goedgekeurd door de FDA.

Het witte tot gebroken witte, kristallijne poeder is enigszins oplosbaar in water en wordt normaal oraal toegediend. In de meeste gevallen bevatten Armodafinil-pillen 50 mg, 150 mg of 250 mg.

Vermeldenswaard is dat de naam Armodafinil werd bedacht van de naam R-Modafinil. De naam R-Modafinil suggereert dat deze waakzaamheidsbevorderaar volledig bestaat uit R-enantiomeer. Aan de andere kant omvat Modafinil S-enantiomeren samen met R-enantiomeren.

De voordelen van Armodafinil zijn precies gelijk aan die welke gewoonlijk worden geassocieerd met zijn oudere broer Modafinil. Artsen schrijven het voor voor:

 • Slaapstoornis in ploegendienst
 • Obstructieve slaapapneu
 • Narcolepsie
 • Jetlag-syndroom (ook bekend als tijdzoneveranderingssyndroom)

Net als Moda is Armodafinil behoorlijk populair onder recreatieve gebruikers. Dat gezegd hebbende, vanwege de onbetaalbare kosten van Nuvigil, geven mensen de voorkeur aan Waklert, een generieke versie ervan.

Merk op dat, Cephalon Inc.’s patent voor Nuvigil eindigde in 2015 waardoor andere farmaceutische bedrijven generieke versies van het medicijn konden maken. Waklert is gemaakt door Sun Pharmaceutical, een populair farmaceutisch bedrijf gevestigd in India.

Overeenkomsten in de Armodafinil vs Modafinil

Er zijn tal van overeenkomsten die worden gedeeld door deze nootropische verbindingen. En het is daarom niet verwonderlijk dat de twee worden gebruikt voor precies vergelijkbare rollen. Je moet zelfs echt een dip graven om volledig te begrijpen waarom de twee als twee verschillende producten worden verkocht.

1. Vergelijkbare effecten Effect

De twee werken door specifieke delen van de hersenen te activeren in plaats van de hele hersenen op te zwepen. Bovendien verbeteren ze, vanwege hun vermogen om de heropname van dopamine te blokkeren en het organisch stimuleren van de dopamineconcentratie in de hersenen, indirect de feel-good-effecten met een minimaal risico op afhankelijkheid.

2. Snelheid

Beide smart-drugs worden vrij snel opgenomen in het spijsverteringskanaal. Sommige mensen melden zelfs dat ze de effecten ervaren binnen het eerste uur na gebruik van een van beide. De snelste effecten worden gevoeld wanneer deze nootjes op een lege buik worden ingenomen, ten minste 30 minuten voor het voeden.

Het eten van voedsel tijdens het gebruik van Armodafinil of Modafinil kan het begin van hun effecten vertragen.

3. Dezelfde halfwaardetijd

De R-enantiomeer, in beide hersenpillen, heeft een gedocumenteerde houdbaarheid van 10 uur. Dat verklaart waarom een ​​enkele dosis van beide meestal voldoende is om de hele dag mee te gaan. Bovendien zou dat moeten verklaren waarom het onverstandig is om een ​​van beide een paar uur voor het slapengaan in te nemen.

4. FDA-categorisatie

Beide zijn volgens schema IV gereguleerde stoffen volgens de FDA. Volgens de DEA hebben Schedule IV-verbindingen een laag potentieel risico op misbruik. De FDA merkt op dat geen van deze twee slimme medicijnen leidt tot een toename van de afgifte van dopamine, wat hun risico op afhankelijkheid verder verlaagt bij verantwoord gebruik.

Dat gezegd hebbende, werd Moda geclassificeerd als versterkend na een zelftoedieningstest bij apen die eerder waren getraind in zelftoediening van cocaïne.

modafinil kopen

Dus, hoe veilig de twee ook zijn, u kunt er beter uit de buurt blijven als u in het verleden cocaïne- of methylfenidaatmisbruik heeft gehad.

5. Effectiviteit op recept

Beide zijn even effectief bij de behandeling van de aandoeningen waarvoor ze vaak worden voorgeschreven. Een eerdere gerandomiseerde klinische studie wees op een hoge mate van efficiëntie bij de behandeling van slaapstoornissen in ploegendienst, waarbij modafinil een score van 74 kreeg.29% en armodafinil 72.12%.

Het kleine verschil in scores is niet statistisch significant. En daarom concludeerde de studie dat er geen verschil was in werkzaamheids- en veiligheidsniveaus in zowel armodafinil als modafinil.

6. Gedeelde voordelen

Het belangrijkste is dat Nuvigil en Provigil precies dezelfde cognitieve verbeterende voordelen bieden. Enkele van de meest gemelde door verschillende gebruikers zijn:

 • Werkervaring zonder vermoeidheid
 • Extreme focus in veeleisende situaties
 • Verbetering van de waakzaamheid tijdens trans-nachten
 • Verbeterde stemming
 • Meer energie en productiviteit
 • Langere aandachtsspanne

7. Gedeelde bijwerkingen

Het goede nieuws is dat als u bijwerkingen ondervindt van deze nootjes, de kans groot is dat deze van ondergeschikt belang zijn. Voorbeelden die het waard zijn om in gedachten te houden zijn:

 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Misselijkheid (zeldzaam)
 • Droge mond (zeldzaam)
 • Duizeligheid (zeldzaam)
 • Diarree (zeldzaam)

Hiertoe komen Armodafinil en Modafinil naar voren als zeer vergelijkbare geneesmiddelen met zeer weinig verschillen. Over de verschillen gesproken, het is nu tijd om erop te focussen. Het volgende gedeelte kan u helpen beslissen welke het beste voor u is.

De belangrijkste verschillen

Moda is gemaakt in de jaren ’70 en aangeboden als een experimenteel medicijn in Frankrijk. Bijna 4 decennia later kwam iemand erachter dat ze er een variant van konden maken en dat leidde tot de productie van R-Modafinil (armodafinil zoals we het allemaal kennen). Dus, is de nieuwe jongen in de buurt beter dan de originele formule?? Het is tijd om erachter te komen in dit duel tussen Modafinil en Armodafinil.

1. De rangschikking van atomen (stereochemie)

Veel pillen die momenteel worden gebruikt bij cognitieve taken, zijn ofwel gecategoriseerd als enkele enantiomeren (enantiozuiver) of een mengsel van enantiomeren (racematen).

Wat zijn dat? Je vraagt ​​je misschien af.

Simpel gezegd, Modafinil (een racemaat) heeft een veel complexere structuur dan Armodafinil (een enantiozuivere).

Modafinil brengt twee componenten in zijn atomen samen i.e. r-enantiomeer en s-enantiomeer. Armodafinil daarentegen bevat alleen r-enantiomeren.

Het is daarom veilig om te zeggen dat Nuvigil gewoon een spin-off is van Provigil.

2. Concentratieniveaus in het bloed

We hebben al vermeld dat de twee vergelijkbare halfwaardetijdgegevens hebben. Omdat ze echter significant verschillende farmacokinetische profielen hebben (i.e. structuur), hebben ze de neiging zich iets anders te gedragen gedurende hun halfwaardetijden.

Wetenschappers melden tot nu toe dat terwijl de concentratie van Armodafinil in het bloed op een monofasische manier afneemt, die van modafinil op een bifasische manier afneemt.

In bifasische situaties is de snelheid van concentratiedaling meestal hoger op eerdere momenten van de dag (ervan uitgaande dat de pillen vroeg in de ochtend worden ingenomen), maar langzamer op latere tijdstippen.

Monofasische situaties daarentegen worden gekenmerkt door zachte maar gestage afname gedurende de dag. Dus de curve is in dit geval vloeiender.

3. De gevoelens

Modafinil raakt je in het begin harder, waardoor je een beetje een oomph krijgt die je misschien niet ervaart met Armodafinil. De golf van energie na het innemen van Moda veroorzaakt echter vaak kriebels bij nieuwe gebruikers.

Integendeel, Armodafinil, dat zachter is, biedt stabiele resultaten die de hele dag aanhouden zonder significante stijgingen of dalingen tot het einde van de halfwaardetijd.

De reden hiervoor is dat Moda r-enantiomeren en s-enantiomeren bevat. S-enantiomeren hebben een halfwaardetijd van 2 uur. Dus binnen de eerste twee uur na het innemen van Moda ervaar je de cognitieve versterkende voordelen van beide isomeren.

2 uur later nemen de s-enantiomeren af ​​en blijft er niets anders over dan r-enantiomeren met een halfwaardetijd van 10 uur.

Armodafinil daarentegen bestaat puur uit re-enantiomeren. U zult dus niet de extra kick ervaren die wordt veroorzaakt door s-enantiomeren als u ervoor kiest.

4. Periode van werkzaamheid

Wanneer ’s morgens twee vergelijkbare doseringen van de twee noots worden gegeven, zullen de niveaus van armodafinil aanzienlijk hoger zijn.

Zoals we u eerder vertelden, is het verschil hier te wijten aan de monofasische versus bifasische dalingen, waarbij bifasische dalingen eerder op de dag tot snellere uitputting leiden.

Daarom kan slaperigheid in de vroege ochtend of traagheid het beste worden behandeld met Modafinil, maar symptomen van slaperigheid in de middag kunnen het beste worden bestreden met Armodafinil.

Anders, als u op zoek bent naar de beste resultaten van Modafinil in de middaguren, wordt het over het algemeen aanbevolen om de dosis te splitsen.

Sommige mensen melden bijvoorbeeld veel succes bij het nemen van 100 mg ’s ochtends en nog eens 100 mg rond 13.00 uur.

De meeste biohackers melden geen verschillen tussen de twee bij het beheersen van slaperigheid in de middag. Als je daar echter een bepaald probleem mee hebt, heb je waarschijnlijk meer geluk met R-Modafinil.

5. Doseringen

Omdat het een zuiverdere versie van Moda is, wordt Armodafinil meestal aanbevolen in kleinere doseringen. Deze beginnen vanaf slechts 50 mg tot wel 250 mg. Aan de andere kant wordt Modafinil aanbevolen vanaf doseringen van slechts 100 mg tot zo hoog als 400 mg.

Artsen schrijven over het algemeen 150 mg Armodafinil voor, wat vaak gelijk staat aan 200 mg Modafinil.

Houd er ook rekening mee dat Modafinil wordt geleverd in doses van 100 mg en 200 mg.

Voor optimale effecten worden de medicijnen ingenomen in de nuchtere modus (na lange uren zonder eten). Idealiter zouden ze ongeveer 1 uur voor aanvang van een dienst moeten worden ingenomen.

250 mg en 400 mg zijn de maximaal aanbevolen doseringen voor respectievelijk R-Modafinil en Modafinil. Er is geen significante winst te behalen door deze doseringen te overschrijden.

6. Prijzen

De gemiddelde prijs van Modafinil in Amerikaanse farmaceutische winkels is $ 1878 voor 30 tabletten van 200 mg. Dat blijkt uit de laatste gegevens van Drugs.com.

Evenzo geeft dezelfde bron de prijs van Armodafinil aan in Amerikaanse winkels zoals CVS, Walmart, Target en Walgreens als $ 893 voor 30 tabletten van 150 mg.

Zoals je kunt zien, zijn die prijzen behoorlijk hoog. Gelukkig zijn de patenten voor beide geneesmiddelen sindsdien verstreken en hebben andere farmaceutische bedrijven plaatsgemaakt voor generieke versies van de originelen.

Over de generieke geneesmiddelen gesproken, we staan ​​in voor Walklert (Generiek van Armodafinil) en Modalert (Generiek van Modafinil). Beide zijn verkrijgbaar bij legitieme online verkopers zoals: