Hoe niet te scheiden na ontrouw

Volgens statistieken wordt 90% van het verraad bekend bij de partner – je kunt niet tegenspreken met het gezegde “Alles geheim wordt altijd duidelijk”. Dezelfde hardnekkige statistieken beweren dat in 30% van de gevallen het feit van verraad leidt tot de vrouwen viagra scheiding van het paar. Is het mogelijk om verraad te overleven en niet deel te nemen??

Misschien is het nieuws over het verraad van een geliefde en hoe we dat ervaren te vergelijken met het bekende psychologische model van het accepteren van verdriet. Eens beschreef Dr. Elisabeth Kubler-Ross de vijf stadia van verdriet, en dit model is niet alleen van toepassing op mensen met ernstige ziekten, maar ook op iedereen die met ernstige problemen op het werk of in hun persoonlijke leven te maken heeft gehad..

Fase I. Ontkenning

Je realiseert je nog niet helemaal wat er is gebeurd en gelooft niet dat het echt is gebeurd. In het geval van ernstige ziekten ondergaat de persoon meestal tests om er zeker van te zijn dat de diagnose correct is. Misschien zijn in geval van verraad, vooral wanneer u al het bewijs in handen heeft, aanvullende feiten niet vereist – en gaat u zeer snel naar de volgende fase.

Fase II. Woede
Ze is woede en haat. Op dit punt lijkt het er meestal op dat je hem nooit iets zult vergeven. Je wilt scheuren en gooien, het huwelijk onmiddellijk ontbinden, wraak nemen op zijn minnares, onmiddellijk en voor zover mogelijk vertrekken. Voorzichtigheid! Beheers jezelf. Het is niet de moeite waard om het gevoel van haat te verpletteren, integendeel, het moet worden weggegooid – schreeuw, vloek, schrijf boze brieven (je mag ze niet sturen). Als het niet loslaat, ga dan naar de sportschool en klop de peer goed..

Fase III. Koopje

‘Had ik maar elke dag seks met hem gehad. “,” Nu, als ik dat kanten ondergoed kocht. “,” Nu, als ik minder laat op mijn werk was. “,” Nu, als we een kind hadden.​Stop met jezelf de schuld te geven en te denken “wat zou er gebeuren als …”. Vergelijk jezelf in geen geval met een ander – je bent niet beter, en zij is niet slechter dan jij, en vice versa. Ja, het is moeilijk, maar probeer er gewoon niet meer aan te denken, al was het maar omdat je je tijd niet zo zou moeten verspillen. Zoek niet naar de schuldigen en denk niet wat er in het verleden aan de hand was, nu is het niet de vraag “Wie is de schuldige?”.

Victoria, 29 jaar oud: “Het feit dat mijn vriend me bedroog met onze gemeenschappelijke vriend, werd mij gemeld door mijn“ vrienden ”. Er zijn, weet je, meisjes die gewoon blij zijn om nog een slecht nieuws te vertellen. Ik was altijd erg temperamentvol, en toen werd ik als een ketting afgescheurd – ik besprong mijn man, krabde bijna zijn gezicht, hij hield me met geweld tegen zodat ik niet naar deze dame zou gaan. Ik organiseerde een seksmarathon zodat hij besefte dat ik de beste was, en belde toen mijn ex, wilde hem uitnodigen voor een bezoek, zodat ze ook jaloers op mij zouden zijn … En toen viel me iets omver – dit alles zal geen hulp. Ik hou van mijn Sergei. Waarom zou ik hem nog iets anders moeten bewijzen? Over het algemeen kwam ik naar hem toe en stelde de vraag ronduit: ben je bij mij of niet? En dan doet hij me een aanbod, zegt hij, ik wil alleen bij jullie zijn … Vrienden zeggen, we hebben nu een temperamentvolle Italiaanse familie. En het is waar “.

Fase IV. Depressie

Ik wil voor altijd op de bank blijven onder een deken, mezelf omringen met papieren zakdoeken en nooit het huis uit. Het leven is voorbij, zoals hij kon, er zal nooit iets aangenamer gebeuren. Het is waarschijnlijk dat deze fase de vorige kruist of er tegelijkertijd mee samengaat, maar zoals gewoonlijk is het belangrijk om jezelf niet volledig in deze staat onder te dompelen. Natuurlijk wil je niets. Doe uw gebruikelijke klusjes door “niet willen”. Verbied jezelf om depressief te zijn en onthoud – na verloop van tijd zal alles voorbij gaan. Niets waarachtiger dan dit banale advies is nog niet uitgevonden. En aangezien je in deze apathische toestand nog steeds geen redelijke beslissing zult nemen, probeer er dan zo snel mogelijk uit te komen..

Anna, 35: “Ik heb altijd geprobeerd om besluitvaardig en onafhankelijk te zijn, dus ik heb onmiddellijk de scheiding aangevraagd toen Vadim bekende dat hij een minnares had. Voor mij was het een klap om te vertrouwen, en het leek erop dat het niet hersteld kon worden. Ik haalde mijn spullen op, haalde het spaargeld van de rekening en verhuisde snel naar mijn ouders. En dan – maandenlang wilde ik helemaal niets doen. Ik ging aan het werk als een pop, vertraagde projecten, verliet de sportschool, weigerde vrienden te ontmoeten – ik leed, omdat ik het afsneed alsof het leefde. Ik heb ook alle contacten met hem verbroken, ze geblokkeerd in het netwerk, aan de telefoon, omdat hij constant probeerde in contact te komen en niet scheiden. En ik heb het nooit opgegeven totdat ik ermee instemde om te praten. Nu probeert hij op alle mogelijke manieren het goed te maken en ons huwelijk te redden, maar ik heb nog steeds het gevoel dat de grond onder mijn voeten is weggevaagd en ik kan hem nog steeds niet meer vertrouwen. ‘.

Fase V. Acceptatie

Helaas is het onwaarschijnlijk dat het mogelijk zal zijn om deze fase te bereiken, waarbij de vorige worden omzeild. In dit geval is het misschien ook een beslissing. Aan de ene kant “zolang mensen liefhebben, vergeven ze”, aan de andere kant is het waarschijnlijk dat je besluit om het leven helemaal opnieuw te beginnen. Het belangrijkste is om niet voor de gek te houden. Het is waarschijnlijk dat u de relatie moet beëindigen om het evenwicht te bewaren en de verloren harmonie terug te krijgen. Verraad is tenslotte niet alleen een fysieke daad, maar eigenlijk een klap om te vertrouwen en een atoombom op je relatie. Maar zelfs na een nucleaire aanval kunnen relaties worden onderhouden als beide partners dat willen. Onthoud gewoon dat het nemen van een beslissing niet zal gebeuren in het “vaste en beslist” -formaat, het zal veel tijd en gezamenlijk “werk aan fouten” kosten..

Valeria, 30 jaar oud: “Toen ik erachter kwam dat Slava me had bedrogen, was het als een klap voor de zonnevlecht als je niet kunt ademen. We zijn al een aantal jaren getrouwd, waren van plan om een ​​kind te krijgen, en dan kom ik erachter dat hij een affaire had. De eerste impuls is natuurlijk om te scheiden. Nu er een aantal jaren zijn verstreken sinds dat verhaal, kan ik het rustig analyseren en denken dat dit onze relatie alleen maar heeft versterkt. Toen sprak mijn schijnbaar stille echtgenoot de hele nacht met me. We zeiden toen zoveel tegen elkaar als we in al die jaren dat we samenwoonden niet hadden gezegd. Daarvoor was dit pas aan het begin van de relatie. En het klinkt monsterlijk, maar het is duidelijk dat we zo’n opschudding nodig hadden om over alles te praten en te veranderen wat, zo bleek, niet bij ons beiden paste in onze relatie. ‘.

Het hangt natuurlijk van je partner af of je het verraad kunt overleven en samen verder kunt gaan. Was het losse seks of behoefte aan hem? Als het laatste het geval is, zal de situatie zich waarschijnlijk herhalen. En hier hangt alles al af van je houding ten opzichte hiervan en van waarom je naast deze specifieke man staat: omdat het is gebeurd of omdat hij je vriend, beschermer en geliefde is met wie je je hele leven wilt leven?

1. Betrek kinderen, ouders en vrienden niet bij het conflict. Deze zaak betreft alleen jullie twee.

2. Triviaal, maar effectief – schrijf alles op papier, alles in het algemeen. Op het ene vel – wat je nu voelt, op het andere – wat je hem wilt vertellen, op het derde – wat je haar wilt vertellen. Herlezen. Brandwond. Herhaal indien nodig. Het organiseert gedachten goed..

3. Neem geen wraak op zijn minnares of op zichzelf. Wraak is de meest destructieve activiteit die je maar kunt bedenken. Concentreer u op uzelf, uw houding ten opzichte van wat er is gebeurd en de verdere ontwikkeling van gebeurtenissen.

4. Lichte kalmerende middelen zullen u nu geen pijn doen. Bewaar ze altijd in je tas en neem ze zodra je voelt dat je ondraaglijk wilt huilen.

5. Onthoud dat dit niet het ergste is dat kan gebeuren, en dat er op zijn minst twee manieren zijn om uit elke situatie te komen..

Het belangrijkste is om te begrijpen: om echt verraad te overleven, moet je kunnen vergeven en het verleden loslaten, en beide partijen moeten dit echt willen. Jij – vergeeft en herinnert niet regelmatig aan wat er is gebeurd, de man – doet er alles aan om het verloren vertrouwen te herstellen.

En als je nog steeds het gevoel hebt dat je het evenwicht kunt herstellen na wat er is gebeurd alleen door de relatie te verbreken, houd jezelf dan niet voor de gek en probeer niet een kapotte beker aan stukken te lijmen, maar beschouw dit als een uitstekende reden om een ​​nieuw leven te beginnen..