Waarom klopt seks niet, of klopt ze niet? Niet echt?

Aan het begin van de vorige eeuw maakte Sigmund Freud een soort revolutie door, waardoor de samenleving werd gedwongen het bestaan ​​van het voor de hand liggende – seks en seksualiteit, dat het hele menselijk leven doordringt – te erkennen..

Verder – meer: ​​vrije moraal, afschaffing van seksuele taboes, erkenning van vrouwelijk orgasme en het recht van een vrouw om plezier te hebben in bed. Maar er zijn nog maar een paar decennia verstreken, en Viktor Frankl, een existentiële psycholoog en logopedist, merkte in zijn werken op dat bij mannen enorme seksuele problemen – seksuele kilheid, moeite om een ​​orgasme te bereiken en impotentie – voorkwamen. Wat is er? Waarom klopt seks niet, of klopt ze niet? Niet echt?

1. RACE VOOR ORGASME

In de ‘gelukkige’ Victoriaanse tijden dacht een man niet na over hoe zijn vrouw in bed was, omdat dames niet bewegen (dat wil zeggen, men geloofde dat een ‘echte dame’ absoluut emotieloos moest blijven en geen recht had op op enigerlei wijze het plezier demonstreren dat ze van seks krijgt – als ze dat natuurlijk krijgt, wat met deze benadering zeer twijfelachtig is).

Hij bezocht zijn vrouw wanneer hij het nodig had, ze liep bijna constant zwanger of voedde en speelde met kinderen, en de werelden van mannen en vrouwen waren verder uit elkaar dan Mars en Venus.

Nu is een beschaafde man ervan overtuigd dat hij inferieur is als zijn vrouw geen orgasme heeft meegemaakt. En zij, op haar beurt, “werkt” geconcentreerd (soms zelfs zonder aanhalingstekens) aan zijn orgasme. Hierdoor verschuift de drijfveer van het proces naar het doel: in plaats van van elkaar te houden, gedragen mensen zich in bed alsof ze honderd meter of een marathon lopen. Het resultaat is dat ze allebei zo uitgeput zijn dat ze niet langer in staat zijn om plezier te hebben – seks verandert in een lopende band en de Stakhanov-mijn.

2. “GEEN MODDER IS NODIG!”

Hoewel de term ‘psychologische castratie’ zelf vrij jong is, is het fenomeen dat het aanduidt erg oud, zelfs oud. Zowel mannen als vrouwen kunnen worden onderworpen aan psychologische castratie. Het punt is dit: vaak proberen ouders, die proberen de dominantie van naaktheid te weerstaan ​​en er ‘over’ te praten, hun kinderen op te voeden in afwijzing van een dergelijke ‘gruwel’. Als gevolg hiervan kunnen kinderen, zelfs na jarenlang proberen een persoonlijk leven te beginnen, de gedachte dat seks smerig is, niet kwijtraken. Walgelijk. Maar als het vroeger alleen om vrouwen ging, lijden mannen nu hetzelfde. Het resultaat is dat mensen niet kunnen vrijen, niet omdat ze problemen hebben met potentie, maar simpelweg omdat ze door niet al te wijze ouders zijn ‘geprogrammeerd’ voor afkeer van seksualiteit en de uitingen daarvan..

3. ADVERTENTIE VAN SLACHTOFFERS

Nu zelfs yoghurtreclame, en ze zitten vol met halfnaakte natuur, bovendien pop-celluloid-natuur, gestreken voor uren doorgebracht in fitnessclubs en schoonheidssalons, evenals professionele fotografie en verwerking in Photoshop. Simpel gezegd – in feite bestaan ​​deze reclameschoonheden en knappe mannen niet. Ze kussen en omhelzen echter overal – op tv-schermen, op glanzende pagina’s van modebladen en op reclamestickers in de metro. En mensen beginnen te geloven dat iemand die liefde en seks wil, dienovereenkomstig moet kijken en bewegen, en hetzelfde van partners moet eisen..

4. “GEEN REDEN OM TE ONTMOETEN”

“Seks is een geweldige lichamelijke activiteit!”, “Seks helpt je om je jeugdig te houden!”, “Seks zorgt ervoor dat hormonen van plezier worden geproduceerd!”, “Verveel je je? – Heb een romance! ”, Enzovoort. Bekende slogans? Ze staan ​​vol met zowel mannen- als vrouwenbladen. Met deze benadering lijkt seks een soort hulpmiddel te zijn uit het arsenaal van medicijnen, of fitness- en kuuroorden, een procedure. Maar hoeveel emoties worden veroorzaakt door de partner met wie u de liefde bedrijven om af te vallen? En hij is helemaal geen partner, maar een simulator, meer niet..

5. HOEVEELHEID IN PLAATS VAN KWALITEIT

Het hoogtepunt van de seksuele revolutie was dat er niet zo’n aantal seksuele partners is waarbuiten er duidelijk “te” en “te veel” zullen zijn. Goed. de persoon heeft zojuist gekozen. Ik ben een paar keer dronken geworden in het hostel. Op de een of andere manier had ik tijdens een picknick een nogal romantisch gesprek met mijn metgezel. Goed. vroeg een aardige leraar om een ​​onverdiend krediet. Nou ja, in het algemeen. Uiteindelijk daalt de interesse in de unieke persoonlijkheid van de partner, soms tot nul. Per slot van rekening “het is gewoon een andere.” Als ze iets verkeerds zegt of doet, kun je altijd een vervanger zoeken. Of zelfs twee. En geleidelijk begint het te lijken dat ‘ze allemaal’ op hetzelfde gezicht staan, en niet alleen het gezicht, en dat niemand opwindt.

6. FETISCH

Als vroeger het uiterlijk van een dame in kousen en een korset alleen in een bordeel of stripbar kon worden waargenomen, raadt alleen de luie niet iedereen aan om “de sensaties te diversifiëren” met handboeien, hi-tech vibrators en roze konijnenpakken, en dit alles kan letterlijk voor de hoek worden gekocht, het voordeel van seksshops en “intimiteit” is nu overal. Soms lijkt het erop dat “alleen seks” zonder aanvullende elementen in de nabije toekomst eerder uitzondering dan regel zal worden..

Maar vergeet niet dat een fetisj langzaamaan de plaats van een partner kan innemen. Dus als hij constant vraagt ​​om zich in een konijnenkostuum te kleden, betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat de inhoud van het kostuum niet erg interessant voor hem is. Over het algemeen slaapt hij met een konijn..

7. “WORD KOELER!”

Een ander idee dat seks in de kiem doodt, is succes. Moderne mensen zijn als demonologen die hun hele leven bezig zijn met het oproepen van een seksuele succubus, en als ze daar uiteindelijk in slagen, hebben ze geen idee wat ze ermee moeten doen. Hetzelfde gebeurt met de jongens die geld proberen te verdienen voor een ‘coole auto’ en met de meisjes die zichzelf doden in fitnessclubs en schoonheidssalons om op Kate Moss te lijken. Geleidelijk vergeten ze waarom dit alles in feite is begonnen, en alles wordt hun seksuele partner – werk, perfecte borsten, de titel van academicus – maar niet een persoon.

De conclusie is banaal en simpel: om succesvol de liefde te bedrijven, hoef je niet na te denken over hoe je eruitziet in bed, hoe vaak je elkaar tot een orgasme hebt gebracht, of je blokjes op de pers hebt en hoeveel geld er in je portemonnee zit. Je moet gewoon een partner willen, van zijn lichaam houden en hier en nu bij hem zijn, zonder aan iets anders te denken. Dit is natuurlijk het moeilijkste..

Vind je ons magazine leuk ?! Volg ons op Yandex Zen! Je kunt de updates ook volgen in Instagram, Telegram, TikTok en Youtube kanaal.
Blijf op de hoogte van al het belangrijkste met MEN’s LIFE!