Zwakke erectie: oorzaken en symptomen, hoe te behandelen

Inhoud

Seksuele disfunctie behoort tot de categorie van “ongemakkelijke” aandoeningen, waarover het niet gebruikelijk is zich te verspreiden. Mannen schamen zich om een ​​dergelijk probleem toe te geven, daarom stellen ze het zoeken naar medische hulp vaak uit in geval van erectiestoornissen. Tegelijkertijd kunnen dergelijke symptomen niet worden genegeerd, omdat ze kunnen wijzen op de ontwikkeling van ernstige ziekten. Waar u op moet letten, wat gevallen van zwakke erectie veroorzaakt en wat in dergelijke gevallen zal helpen, zal de gegeven beoordeling uitwijzen.

Oorzaken van erectiestoornissen

Het is de moeite waard “aan de bel te trekken” in geval van erectiestoornissen bij mannen als een van de vier pogingen tot geslachtsgemeenschap eindigt in “mislukking”. Houd natuurlijk geen rekening met de gevallen waarin de afname van de erectie wordt veroorzaakt door stress, alcoholmisbruik en bijwerkingen na inname van bepaalde groepen medicijnen. Voor regelmatige problemen is het de moeite waard om contact op te nemen met een androloog.

De belangrijkste redenen voor een afname van de erectie:

 • Zenuwstoornissen, depressieve aandoeningen, psychologische druk, ernstige stress.
 • Chronische vermoeidheid, sterke fysieke of psychologische stress.
 • Stoornissen in de signaaloverdracht van zenuwvezels van het ruggenmerg en de hersenen.
 • Ziekten van de schildklier, veranderingen in hormonale niveaus.
 • Diabetes mellitus, hart- en vaatziekten.
 • Ontstekingsprocessen van het urogenitaal systeem, prostaatklier, geslachtsziekten.
 • Verkeerde levensstijl, slechte gewoonten, gebrek aan goede lichamelijke activiteit.
 • Psychologische angst voor seksuele ontoereikendheid.

De redenen voor een afname van de erectie zijn natuurlijk leeftijd, evenals verergering van chronische ziekten. Als een dergelijke pathologie zich manifesteert vóór de leeftijd van 40-45 jaar, evenals met een sterke afname van de erectie, moet u zeker een uroloog bezoeken voor een veilig herstel.

Behandelingsmethoden

In geval van erectiestoornissen moeten de redenen worden gezocht in de fysiologische en psychologische toestand van de patiënt. Het zal nuttig zijn om een ​​laboratoriumonderzoek van het urogenitale systeem te laten doen op latente infecties, vooral als er al gevallen zijn geweest van prostatitis, SOA’s of andere soortgelijke aandoeningen bij de anamnese. Zelfbehandeling, het gebruik van traditionele geneeskunde en nog meer het wonderbaarlijke advies van genezers en andere genezers zijn hier volkomen nutteloos. Erger nog, er wordt kostbare tijd verspild aan dergelijk zelfbedrog, wat leidt tot een verslechtering van de toestand en de overgang van de ziekte naar een chronische vorm..

Belangrijk! De behandeling van erectiestoornissen moet alomvattend zijn, inclusief de nodige psychologische ondersteuning.

Welke behandelingen worden gebruikt:

 • Drugs therapie. Noodzakelijk overeengekomen met de behandelende arts. Geneesmiddelen met een verschillend werkingsspectrum worden gebruikt, bijvoorbeeld om de bloedtoevoer te verbeteren. Bij het vaststellen van een infectieziekte wordt ontstekingsremmende therapie uitgevoerd, mogelijk is een antibioticakuur nodig.
 • Fysiotherapie, massage en oefengymnastiek. Een individueel geselecteerde reeks oefeningen zorgt voor voldoende fysieke activiteit, verbetert de vitaliteit en verbetert de bloedcirculatie in het voortplantingssysteem. Het gebruik van schokgolftherapie en lokale negatieve druktherapie (LNP) zijn effectieve methoden om de seksuele functie te herstellen.
 • Chirurgie. Ernstige pathologieën, evenals onomkeerbare aandoeningen van de bloedsomloop, worden met succes behandeld met chirurgische ingrepen.

Preventie van verminderde erectie

Het vermijden van slechte gewoonten, een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging (vooral bij zittend werk) zal een afname van de erectie bij mannen helpen voorkomen. Het is belangrijk om comorbiditeiten tijdig te diagnosticeren en te behandelen, zonder de alarmerende symptomen te negeren..